Hotel-Restaurant STROOM Rotterdam

januari 2009

De opdracht van hotel-restaurant STROOM

Ontwikkel een concept voor een voormalige elektriciteitscentrale in het (destijds) upcoming Lloydkwartier en positioneer dit onderscheidend in de markt.

Het project

70% van de tijd die je niet slaapt, breng je door in de badkamer van je hotelkamer. Bij STROOM werd dit het uitgangspunt van de beleving. STROOM was vernieuwend, anders en ook een heel hip buurthuis; een plek om te drinken, eten en… te slapen.

STROOM mocht zichzelf weliswaar geen hotel noemen omdat de (toen nog) verplichte hotelsterren ontbraken, maar STROOM verwierf bekendheid in binnen- en buitenland. Zo leverde het een enorme bijdrage aan de ontwikkeling en het imago van het Lloydkwartier als gebied.

Van een haast onmogelijk en heel bijzonder gebouw een spraakmakend en uniek concept maken dat was de uitdaging waar ik als ondernemer voor stond.

Een gloednieuw idee; eten, drinken & slapen in een oude energiecentrale! Samen met Michel heben we tot in het kleinste detail nagedacht over wat nu zo mooi de “customer journey” heet. Dankzij Michel werd ons hotel na opening tot in de Japanse media bekend.

Zijn creatieve en volhardende aandacht maakte het hotel ook operationeel tot een groot succes. Michel voelt zich eigenaar van een project en dat maakt hem zo succesvol.

Lucas Petit

Oprichter, Hotel Stroom Rotterdam

Projecttype

Opdrachtgever

Hotel-Restaurant STROOM Rotterdam

Partners

Hoscom, Studio Don’t tell mum

Methode

, , gastbeleving, directievoering 2005-2010

 

In de pers

De Concepten Stroom en Mother Goose in VTWonen, september 2016

In VTWonen, september 2016

Concept hotel Stroom in Paris Match, mei 2009

In Paris Match, mei 2009