CityHub Amsterdam

januari 2011

De opdracht van CityHub Amsterdam

Hoe realiseren we ons idee voor een vernieuwend hotelconcept?

Het project

Sem en Pieter hadden het idee om hotelunits in leegstaande gebouwen te plaatsen. Hun start-up had een lange, maar succesvolle adem. In samenwerking met BornToBrand werd besloten om eerst te focussen op de ontwikkeling van het prototype. BornToBrand stelde voor om klein te beginnen: vier hubs in Amsterdam.

Tijdens deze testfase met leveranciers en gasten ontdekten we dat de gasten van CityHub het belangrijk vinden om te delen en vooral voor de stad komen. Zodoende besloot CityHub om daarin te faciliteren met een online community. Gasten zijn elkaars conciërge.

De lancering van de pilot zorgde ervoor dat de financiering voor de eerste locatie in Amsterdam en een Europese uitrol gegarandeerd is. BornToBrand fungeerde lang als sparringpartner.

Michel heeft CityHub vanaf een vroeg stadium bijgestaan bij de ontwikkeling en het vermarkten van ons nieuwe hotel concept. Allereerst heeft hij ons begeleid bij het vertalen van onze visie naar een merkidentiteit. Samen met hem hebben we een scherp en helder beeld gekregen van onze doelgroep met zijn behoeftes. Dankzij zijn aanstekelijke en praktische ideeën hebben we een goede fundering gecreëerd voor de start van ons bedrijf. Bovendien heeft Michel ons enorm geholpen door zijn eigen ervaringen als ondernemer in innovatieve hospitality concepten met ons te delen en heeft hij ons in contact gebracht met waardevolle mensen en leveranciers in de hospitality.

“Als creatief visionair is Michel van grote waarde geweest voor de start van ons bedrijf!”

Pieter van Tilburg

Founder, CityHub

Crowdfunding Video