Blooming Hotel Bergen

november 2015

De opdracht van Blooming Hotel, Bergen

Maak een concept en interieurontwerp voor een ‘kloppend sociaal hart’ van Blooming Hotel – gericht op optimale functie en beleving.

Het project

Niet lang geleden werd het interieur van het ‘sociale hart’ van Blooming Hotel opnieuw ontworpen. Daarna kwamen de directeur en Manager F&B tot de conclusie dat de ruimte niet meer klopt.

Zo blijkt de receptie geen fijne werkplek. Ook voor gasten is de beleving verre van ideaal. De routing is onduidelijk waardoor gasten het hotel van twee kanten benaderen en de ontvangst niet optimaal ‘beleven’. De bar is overdag te donker en de lounge ’s avonds juist te licht. De lounge leent zich niet voor informele etentjes of om ontspannen een boek te lezen waardoor de omzet afneemt. De huidige kinderruimte is gedateerd en de ligging veroorzaakt geluidsoverlast voor gasten in naastgelegen hotelkamers. Tot slot zijn er ruimtes die geen duidelijke functie hebben.

Samen met architect Reggy Hulsken gebruikten we onze 24-uursscan als onderdeel van de conceptontwikkeling. Een vernieuwende aanpak dat het gebruik door gasten analyseert en latente behoeften en kansen visueel in kaart brengt.