Antoni Delft

augustus 2017

De opdracht van Antoni Delft

Naast het oude station van Delft opent in 2020 een nieuw multifunctioneel gebouw: Antoni. De open plint wordt dynamisch en uitnodigend met horeca, retail en een expositieruimte – de Living Lobby. Op de etages kun je straks ‘stads’ werken, slapen en wonen in comfortabele kantoren, studio’s, hotelkamers en loftappartementen.

Ik vertaalde deze visie samen met de opdrachtgevers op het toekomstige gebouw naar een onderscheidend concept en programma en maakte een plan om partijen te interesseren voor de exploitatie.

Het project

Als conceptontwikkelaar van dit ‘mix & match’ concept liet ik me inspireren door de plek én de naamgever hiervan: het Van Leeuwenhoekkwartier.

Antoni van Leeuwenhoek (Delft, 1632-1723) was een veelzijdig man met uiteenlopende talenten en interesses. Naast uitvinder (van de microscoop) was hij landmeter, glasblazer, wijnroeier en winkelier. Zulke diversiteit wilde ik de ruimte geven, net als de kracht van Delft als technische kennisstad. Met een combinatie van functies fungeert Antoni straks als etalage en verbinder tussen bedrijven, mensen, ideeën en techniek.

Met dit Antoni concept wonnen we glansrijk de tender die was uitgeschreven voor de bouwlocatie. Als conceptontwikkelaar is het nu mijn taak het verhaal te bewaken en de juiste partijen hierin te vinden. Het is een compleet andere manier van denken dan het standaard ‘vullen’ van vierkante meters. Een superleuke uitdaging; het verbindende concept waarborgt een onderscheidende plek met meerwaarde voor bezoekers, hotelgasten, huurders én de ontwikkelaar die mijn factuur betaalt. Wil je meer informatie over Antoni of met je bedrijf meedoen in het verhaal? Ik hoor het graag.

BornToBrand is sinds 2016 verantwoordelijk voor het programma, de conceptontwikkeling en -bewaking. Daarnaast verzorgen wij de werving en selectie met geïnteresseerde (hotel)exploitanten.

Projecttype

Opdrachtgever

Ontwikkelcombinatie OntwerpJeWoning, Smit’s Bouwbedrijf en Vink Bouw

Partners

De PlekkenmakersStudioNinedots

Methode

, , , , ,