Hotel als spil in onze netwerkmaatschappij

Hotelconcept

Een blik op de toekomst

Terugblik op 2011

Internet heeft de macht in de hotellerie. Boekingsites knagen enorme winstmarges af van de kamerprijzen en ondertussen zien gasten het verschil niet meer tussen de verschillende hotels. Men boekt massaal meer service in een bed & breakfast of meer beleving op een glamping. Anderen slapen al “couchsurfend” bij hun internetvrienden op de bank. Hoteliers zien zich genoodzaakt te snijden in kosten, talentvolle mensen en service. Ook in hun eigen toekomst?

ONTMOET is het antwoord

Onze netwerkeconomie draait op hotels 5.0. Het is 2023 en sterke internet gerelateerde merken zoals Google, Facebook en Apple zijn ook de toonaangevende hotelmerken. Zij begrepen waar mensen werkelijk behoefte aan hadden; elkaar (in het) echt ontmoeten.

Gebruik makend van de massale afwaardering van leegstaande kantoren, openden Facebook en Apple binnen een half jaar tijd vele hotels op toplocaties in grote steden. Gasten verblijven gratis in standaard kamers en betalen voor de luxe versie. In “personal (show) rooms” komen ze in contact met nieuwe producten en diensten die worden aangeboden door samenwerkende merken. Je kunt deze “rooms” private (tot 5 personen) of open (met meer) gebruiken om te slapen, werken of een middag te gamen of ontspannen met gezond eten en drinken.

Ondertussen is 60% van de beroepsbevolking zelfstandig professional. Zij werken in speciale Hotel Project Rooms (HPR’s) aan hun opdrachten. Internationale crews wonen er ook op dezelfde etage. Zakelijke en privé zijn versmolten waardoor ook voor de ZP gezinnen hotels dé plek zijn om samen te komen en te relaxen.

Onze ouders zitten niet in verpleeghuizen of bejaardencentra maar in Hotel Care Centers. Met name de “ouderwetse” hotelketens zijn hier sterk in. In dit nieuwe type zorghotel vind je ook de kinderopvang die gerund wordt door vitale oppas opa’s en oma’s.
Hotels anno 2023; een ontmoeting van internet en real life, van hotels en merken, van privé en zakelijk, van inspanning en ontspanning. Hotels; De spil in onze netwerkmaatschappij?

Hoe ziet een hotel in jouw dromen eruit?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.