Hoe boekt een Chinees een hotel?

Innovatie

In een wereld waarin hotels steeds meer commissie betalen aan boekingssites zoals Booking.com en Expedia is er een grote noodzaak om een directe relatie aan te gaan met gasten. Voor een nieuw hotelconcept gaan we Facebook als belangrijkste boekingskanaal kiezen. Lekker eigenzinnig, maar misschien wel de toekomst. Ook andere boekingskanalen zijn in opkomst en het zou me niet verbazen als er een integratie komt en Google een bod gaat doen op Booking.com.

Over andere boekingskanalen gesproken. Het is duidelijk dat Chinezen graag veel zaken in eigendom willen hebben. In Rotterdam wordt er een nieuw Chinees centrum gebouwd met geld uit….jawel China. Het bijbehorende hotel gaat bijna open het zou me niets verbazen als binnenkort China Air ook op Rotterdam gaat vliegen, er Chinese busbedrijfjes klaar staan om deze mensen in te vervoeren en al dat geld direct weer naar de bank of China bank gaat die overigens al op de Westblaak gevestigd is. Daar komen zelfs Booking.com en Google niet aan te pas. De Chinese markt heeft zo zijn eigen manieren van boeken en handel drijven.

Hoezo kansen voor hoteliers in Europa?. China komt eraan dat is zeker, maar waar je nu 25% betaald aan booking.com gaat er straks 100% naar ChinaTravel.CH

Tijd om te innoveren dus en de relatie aan te gaan met de gasten van nu.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.